Ștefan VOLOȘENIUC

Candidat / Candidați Diaspora / Senator / INDEPENDENT


Despre

Istoria a fost scrisă de oameni și de faptele lor. 

În ceea ce mă privește, la alegerile parlamentare din acest an, sunt singurul, absolut singurul candidat INDEPENDENT la funcția de senator, din România și Diaspora.

Un lucru care mărturisesc că mă surprinde. Suntem atât de dezamăgiți de ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, atât de dezgustați de clasa politică și atât de critici la adresa celor care au curajul să intre în luptă, încât m-aș fi așteptat să fim mai mulți candidați independenți. Mai mulți români care să aibă curajul să candideze pe cont propriu, fără mașinării, dar și fără "obligații" de partid în spate. 

Orice s-ar întâmpla și indiferent de rezultat, vă asigur că eu voi lupta până la capăt pentru crezul meu. Pentru o Diaporă Unită, Puternică și Respectată

Istoria se scrie de oameni și de faptele lor. Vă aștept alături de mine.
Împreună suntem mai puternici!


Ce îmi propun să fac:

1. În sprijinul românilor, oriunde ar fi

Aproximativ 7.5 milioane de români locuiesc în afara granițelor țării- o comunitate însemnată, care are nevoie de sprijin și informare pertinentă, de reprezentare dar și de asistență. Îmi propun să vin în sprijinul românilor de pretutindeni prin:
- Informare corectă și de actualitate
- Crearea și implementarea unei platforme/aplicații performante, care să ofere românilor din diaspora informații de interes,
- Consiliere și asistență în situații de urgență, printr-o legătură rapidă între cetățeni și echipa biroului senatorial.
- Reprezentarea problemelor de interes către instituțiile de resort

2. Statul în slujba cetățeanului

Cadrul instituțional din România este tributar ideii că cetateanul este în slujba Statului și nu Statul în slujba cetățeanului! Dar democrația funcționează doar când instituțiile statului sunt aproape de problemele cetățenilor și sunt în slujba acestora- îmi propun să lupt pentru transparentizarea și eficientizarea relațiilor oricărei instituții de resort (parlament, guvern, ambasade, consulate dar și administrații locale) cu cetățeanul român, oriunde ar fi.

3. Pensiile comunitare

Primele generații de români care au pornit pe drumul străinătății după revoluție sunt acum la vârsta la care sunt îndreptățiți să primească răsplata muncii corecte și a taxelor plătite în alte state. O prioritate a mea este colaborarea cu Guvernul României, instituțiile abilitate și autoritățile din alte state, pentru clarificarea situației pensiilor și a oricăror altor categorii de beneficii la care au dreptul cetățenii români care locuiesc sau au locuit în diaspora.

4. Facilitarea repatrierii

Am și eu dorința de a mă reîntoarce acasă, într-o Românie corectă și primitoare a fiilor pribegi prin lume. Astfel voi sprijini programele de reintegrare a românilor care doresc să se întoarcă în țară și îmi voi pune cunoștințele și viziunea mea de antreprenor în slujba definirii unor programe sustenabile de revigorare a mediului de afaceri din România, pentru a crea pe termen lung locuri de muncă pentru românii din diaspora.

5. Sprijin la nevoie

Anii petrecuți în străinătate mi-au arătat și dimensiunea mai puțin plăcută a traiului de afară: situațiile extreme, de urgență. Consider că este absolut necesară crearea unui fond de urgență prin care să venim în sprijinul acestor cazuri (repatrieri, accidente, etc).

6. Promovarea culturii, valorilor, turismului și posibilităților de investiții pe care România le oferă

Fiecare dintre noi este un ambasador al României și este datoria fiecăruia dintre noi să promovăm țara în care am crescut și să încercăm să ne aducem aportul la dezvoltarea ei. Sunt antreprenor și expertiza mea doresc să o pun în sprijinul unor proiecte sustenabile de promovare a României și a oportunităților pe care le oferă.

7. România de mâine

Copiii noștri se nasc acum mai mult în afara patriei, decât în România. Studiile recente arată o creștere demografică cutremurătoare a comunității românești din afara granițelor, o nouă generație care are nevoie de definirea identității și de la care sperăm că va continua afirmarea ca români. Mă voi ocupa îndeaproape de tot ce înseamnă: păstrarea și transmiterea limbii române, a identității culturale și a apartenenței la națiunea română.

Vă aștept alături de mine!

facebook.com/voloseniucstefan
www.stefanvoloseniuc.com

Apartenența politică

  • INDEPENDENT

Județ

  • Diaspora

Poziția pentru care candidează

  • Senator

Oferta politică

  • Educație
  • Sănătate
  • Transparență decizională
  • Eficiență decizională
  • Modernizare
  • Sporire drepturi Diaspora

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Roxana-Yasmina POP

Candidat / Deputat / AUR / Cluj

Alexandru-Dan PETACA

Candidat / Deputat / AUR / Cluj

Ioan SAUCĂ

Candidat / Deputat / AUR / Cluj

Ramona COLEȘA

Candidat / Deputat / AUR / Cluj

Ioana-Simina CRIȘAN

Candidat / Deputat / AUR / Cluj