PNL a stabilit cine va candida pe lista pentru Diaspora la alegerile parlamentare.


Sursa: https://www.digi24.ro/

PNL a decis, luni, în cadrul Biroului Executiv Național, lista celor din Diaspora care vor candida la alegerile parlamentare, a anunțat, luni, Robert Sighiartău, secretarul general al partidului. Liberalii merg pe mâna a șase candidați.

Pe 7 octombrie este termenul limită pentru depunerea listei pentru Diaspora la alegerile parlamentare.

Luni, în cadrul Biroului Executiv Național al PNL s-a votat lista pe care sunt oameni exclusiv din Diaspora: Rareș Burlacu, profesor universitar (Canada) - Senat; Viorel Badea – Senat; Valentin Făgărășian, om de afaceri (Italia) – Camera Deputaților; Toader Ciuta (Irlanda) – Camera Deputaților; Radu Lupu (Italia) – Camera Deputaților ; Mihăiță Dohotar (Grecia) – Camera Deputaților.

"Am avut și o discuție în ceea ce privește calendarul alegerilor parlamentare. PNL își dorește ca până în data de 18 octombrie, când vom avea BPN, să validăm toate listele de candidați pentru alegerile parlamentare, pentru ca în data de 22 octombrie să avem toate listele pentru parlamentare depuse”, a mai spus Sighiartău.

Alte sugestii

Opt formaţiuni politice şi doi candidaţi independenţi s-au înscris în cursa pentru un loc de parlamentar pentru românii din străinătate.
Lista candidaților PSD la parlamentare în Diaspora/ Care sunt criteriile de selecție
A fost prelungit termenul de înscriere la votul prin corespondență pentru românii din Diaspora
Calendarul alegerilor parlamentare 2020
Situația înregistrărilor pe portalul www.votstrainatate.ro