A fost prelungit termenul de înscriere la votul prin corespondență pentru românii din Diaspora


Sursa: https://www.digi24.ro/

AEP precizează, într-un comunicat citat de Agerpres, că prelungirea cu 30 de zile a perioadei de înregistrare a cetăţenilor români din diaspora pe portalul www.votstrainatate.ro a fost decisă de Parlament, printr-o lege care a fost promulgată miercuri de către preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, menţionează că mai multe ţări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondenţă.

"În condiţiile în care multe state - şi de la nivelul Uniunii Europene, dar şi din afara spaţiului european - vor interzice înfiinţarea de secţii de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât şi în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus", a declarat preşedintele AEP, conform sursei citate.

Alte sugestii

Opt formaţiuni politice şi doi candidaţi independenţi s-au înscris în cursa pentru un loc de parlamentar pentru românii din străinătate.
Lista candidaților PSD la parlamentare în Diaspora/ Care sunt criteriile de selecție
PNL a stabilit cine va candida pe lista pentru Diaspora la alegerile parlamentare.
Calendarul alegerilor parlamentare 2020
Situația înregistrărilor pe portalul www.votstrainatate.ro