Alexandru-Eduard NICA

Candidate / Diaspora Candidates / Deputy / AUR


About

Sunt Alexandru-Eduard Nica și am 25 de ani. După absolvirea Colegiului Național „Nichita Stănescu” din Ploiești, orașul meu natal, am plecat la București pentru a studia Istoria, la Universitate. În același timp, visul meu era să-mi continui studiile în străinătate pentru a folosi această experiență în România. Astfel, în 2019 m-am mutat la Bournemouth, Marea Britanie, unde am absolvit un master în psihologie politică.
Noi, ploieștenii, avem deja o tradiție în a vorbi atunci când suntem nemulțumiți de societatea în care trăim, fie că o facem prin ironie (precum maestrul Caragiale), prin protest și rezistență (precum Vasile Paraschiv) sau chiar printr-o Republică de o zi, ce a existat cândva aici.
De aceea m-am implicat în politică mai devreme decât mă așteptam – nu doar prin prisma pregătirii pe care am urmat-o, dar și din nemulțumire, frustrat de o clasă de politicieni care au arestat România în ultimii 30 de ani și au dus-o într-una din cele mai grave crize existențiale ale sale. Incompetența, corupția și servilismul au împrăștiat milioane de români peste hotare, iar cei rămași în țară s-au întors unii împotriva celorlalți. 
În decembrie 2019, m-am alăturat Alianței pentru Unirea Românilor, un partid nou, creat de oameni simpli în interesul românilor, un partid cu valori solide (Națiunea, Familia, Credința și Libertatea), esențiale pentru noi în aceste vremuri tulburi. Animat de dorința și de necesitatea trecerii din planul vorbelor în cel al faptelor, m-am implicat activ în cadrul filialei din Marea Britanie, ca președinte al organizației locale din regiunea South-West și apoi purtător de cuvânt al filialei.
Punând pe hârtie problemele identificate de noi, echipa AUR, la nivelul comunităților de români pe care le reprezentăm, am conceput un program amplu, bazat pe soluții simple, concrete și oneste, pe termen scurt, mediu și lung. Scopul nostru este ca, într-o bună zi, toți românii să trăiască acasă, iar copiii lor să aibă șansa la un viitor fără griji, respectați și apreciați în propria Țară. 
M-am hotărât să merg cu acest program în Parlamentul României, prin candidatura mea la Camera Deputaților, și mă simt onorat de a putea duce interesele dumneavoastră, ale tuturor românilor, în forul legislativ suprem al Țării. Separați și dezbinați, vom fi conduși de aceiași oameni care ne toarnă miere în urechi de 30 de ani. Însă uniți, nu ne va fi greu să facem Dreptate pentru România! Încă se mai poate. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: http://www.mae.gov.ro/sites/default/files/file/anul_2020/alegeriparl_2020/decizia_nr..20.pdf
https://www.facebook.com/Alian%C8%9Ba-pentru-Unirea-Rom%C3%A2nilor-C%C3%A2mpina-108768327338750

Political affiliation

  • AUR

County

  • Diaspora

The position for which he is running

  • Deputy

The political offer

  • Infrastructure
  • Education
  • Health
  • Social assistance
  • Increase the quality of life
  • Enhancing the rights of the Diaspora

Similar Suggestions

Roxana-Yasmina POP

Candidate / Deputy / AUR /

Alexandru-Dan PETACA

Candidate / Deputy / AUR /

Ioan SAUCĂ

Candidate / Deputy / AUR /

Ramona COLEȘA

Candidate / Deputy / AUR /

Ioana-Simina CRIȘAN

Candidate / Deputy / AUR /